Importanta burlanelor pentru acoperis

Burlanele sunt la fel de importante pentru acoperis, precum sunt caile de acces pentru casa dvs. Ambele functioneaza ca intermediari pentru a diminua presiunea cu care lovesc factorii externi.

Importanta burlanelor creste vertiginos in perioadele cu ploi abundente sau pe timp de iarna, cand zapezile se ingramadesc pe acoperisuri. Burlanele trebuie vazute ca parte indispensabila a acoperisului, acestea indeplinind atat o functie practica, aceea de a colecta si evacua apa, cat si o functie estetica, intregind aspectul casei. Atata vreme cat burlanul este curatat si nu prezinta nici o fisura, acesta isi va face datoria nestingherit.

Pregatirea burlanelor pentru iarna
Burlanele trebuie curatate de frunze si alte resturi vegetale tot timpul anului. In cazul in care nu se efectueaza aceasta operatiune, burlanele risca sa se deterioreze si in momentul sosirii iernii sa aveti ca singura solutie inlocuirea acestora. O idee buna ar fi sa utilizati parafrunzele pentru jgheaburi, acestea garantand un burlan curat si, bineinteles, scutindu-va de operatiunea de curatare manuala.

Burlanele pe timp de iarna
In momentul in care zapezile incep sa se adune pe acoperis, o parte din greutatea lor trebuie preluata de burlane. In caz contrar, acumularea unor cantitati mari de zapezi va duce inevitabil la deteriorarea acoperisului si infiltratii de apa. Zapada din jgheaburi trebuie curatata inainte sa se transforme in gheata.

Chiar daca ati luat masurile recomandate mai sus, din cauza diferentelor de temperatura si a pierderilor de caldura cauzate de o termoizolatie deficitara, exista toate sansele sa se formeze turturi. Mai mult decat atat, exista foarte multe situatii cand cladirile sunt inalte sau au o arhitectura de asa natura incat va va fi imposibil sa curatati manual burlanele. Ce este de facut in aceste situatii?

Solutia: instalatii de degivrare
Instalatiile de degivrare pot fi montate in jgheaburi si burlane prevenind acumularea de gheata, formarea turturilor si deteriorarea burlanelor. Instalatiile de degivrare sunt cabluri incalzitoare ce au ca rol topirea zapezii si evacuarea apei. Cablurile sunt izolate si prin urmare nu sunt afectate de umiditate sau raze UV. Mai mult decat atat, acestea pot fi prevazute cu senzori de temperatura si umiditate care pot initia pornirea instalatiei doar in momentul in care se intrunesc conditiile de temperatura si nivelul de umiditate corespunzator unei ninsori. Odata ce ninsoarea s-a oprit, instalatia se va deconecta.

Nu in ultimul rand, va recomandam sa luati in calcul si folosirea parazapezilor si a sfartecatoarelor de zapada. Acestea vor sari in ajutor in fiecare iarna, protejand sistemul de drenaj de alunecarile de zapada si diminuand numarul accidentelor ce ar putea avea loc pe suprafata din vecinatatea casei dvs.

Sursa: Misiunea Casa