Beneficiile polistirenului pe perioada verii

Beneficiile termoizolarii locuintei cu polistiren nu se vad doar iarna, cand viscolul suiera printre blocuri iar temperaturile scad sub -10 grade Celsius, ci si vara. Expandat sau extrudat, polistirenul te protejeaza si de canicula.

Polistirenul reduce schimburile energetice dintre imobil si mediul exterior. Daca iarna nu lasa caldura din casa sa iasa prin pereti si sa se disipeze in frigul iernii, pe perioada verii impiedica racoarea din apartament sa iasa prin pereti si nici nu lasa canicula sa intre in casa.

Pentru termoizolatia peretilor exteriori este suficient sa folosesti polistiren expandat, dar pentru termoizolatia pardoselilor, planseelor, teraselor, soclurilor, fundatiilor si acoperisurilor este recomandat polistirenul extrudat. Acesta este mult mai compact decat polistirenul expandat, are rezistenta superioara la socuri iar absorbtia de umiditate si de apa sunt practic nule. Este important ca acoperisul si pardoseala sa fie si ele termoizolate deoarece, insumat, aproximativ 37% dintre schimburile energetice ale unui imobil au loc prin acoperis si prin pardoseala.

Reducerea schimburilor energetice dintre casa si natura, pe perioada verii, se traduce in economii la factura de electricitate. Aparatele de aer conditionat vor functiona mai putin pentru a racori casa iar racoarea produsa va persista in casa pentru mai mult timp.

In afara de economiile banesti, polistirenul mai ofera si alte beneficii. Fiind rezistent la apa, protejeaza casa de daunele pe care le poate provoca apa. Nu uita ca vara sunt multe furtuni si ruperi de nori, grindina, iar o izolatie cu polistiren ofera o protectie superioada.

In incheiere, un ultim beneficiu al polistirenului, pe care probabil nu l-ai luat in considerare pana acum. Reduce semnificativ zgomotul exterior, astfel ca expresia “linistea noptilor de vara” capata cu adevarat sens.

Sursa: Misiunea Casa